Leiden, 5 oktober 2016: Pharming Group N.V. Pharming Group N.V (De “Onderneming”), (Euronext Amsterdam: PHARM) maakt bekend dat tijdens de vandaag gehouden Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA), alle voorstellen unaniem zijn goedgekeurd.

Dit betekent dat Pharming nu in staat zal zijn om de financiering te starten, nodig voor de terugkoop van de Noord-Amerikaanse rechten RUCONEST® van Valeant Pharmaceuticals International Inc. (NYSE:VRX/TSX:VRX), tegen een directe contante betaling van US$60 miljoen en zichzelf financierende toekomstige verkoopmijlpalen tot een maximum van US$65 miljoen (‘De Transactie”).

Zoals eerder gepubliceerd, wil de Onderneming in totaal tussen US$80-100 miljoen (€72-89 miljoen) bijeenbrengen via een combinatie van een uitbreiding van het bestaande Schuldpapier en de uitgifte van nieuwe aandelen. Dit door door middel van een ondersteunde claimemissie, dan wel met behulp van een converteerbare obligatielening met een premie ten opzichte van de huidige koers van het aandeel. Het gebruik van een converteerbare obligatielening zou de uitgifte van nog minder aandelen mogelijk maken nu de koers van het aandeel laag is, waarmee het effect van financiering van de transactie voor aandeelhouders beperkt wordt.

De Onderneming is in gesprek met verschillende partijen over de beoogde uitbreiding van het Schuldpapier op dusdanig zorgvuldige wijze dat deze na afronding van de transactie zo optimaal mogelijk uitpakt.

Ten aanzien van het eigen vermogensstuk van de transactie heeft de Onderneming tot op heden eerste positieve signalen ontvangen van institutionele investeerders om te participeren met ofwel een “premium” geprijsde converteerbare obligatielening, danwel dat zij een Claimemissie zullen steunen, of beiden.

Teneinde huidige aandeelhouders zoveel mogelijk in deze kans op groei te laten meedelen, streeft de Raad van Bestuur naar een zo beperkt mogelijke uitgifte van nieuwe aandelen benodigd voor de Financiering van de Transactie.

Naar verwachting zal de transactie in de loop van november 2016 worden afgerond.

De slides van de presentatie die  tijdens de BAVA is gegeven zijn beschikbaar op de website van de Pharming. www.pharming.com

De Raad van Bestuur

Sijmen de Vries, CEO

Bruno Giannetti, COO

Robin Wright, CFO

BELANGRIJKE INFORMATIE

Dit bericht is een vertaling van het originele Engelstalige persbericht. In geval van verschillen ten gevolge van vertaling of verschillen in interpretatie, geldt het originele Engelstalige persbericht als leidend.

Over Pharming Group N.V.

Pharming is een gespecialiseerde biofarmaceutische onderneming gericht op de ontwikkeling van innovatieve producten voor de veilige en effectieve behandeling van zeldzame aandoeningen en ziekten waarvoor nog geen therapieën voorhanden zijn.

Pharmings leidende medicijn RUCONEST® (conestat alfa) is een recombinant (DNA waarin een stukje menselijk DNA dat codeert voor het geneesmiddel, is ingelast) humane C1 esterase remmer, die is goedgekeurd voor de behandeling van patiënten met aanvallen van acuut erfelijk angio-oedeem in Europa, de Verenigde Staten, Israël en Zuid- Korea. In andere gebieden waar het nog geen marketingautorisatie heeft ontvangen is het medicijn is beschikbaar op ‘named-patient’ basis via het Global Access Programme (GAP) van (HAEi) de internationale patiëntenorganisatie (het HAEi- GAP).

RUCONEST® wordt door Pharming zelf verkocht in Oostenrijk, Duitsland en Nederland

RUCONEST® wordt gedistribueerd door Swedish Orphan Biovitrum AB (publ) (SS: SOBI) in de overige EU-landen en in Azerbeidzjan, Wit Rusland, Georgië, IJsland, Kazachstan, Liechtenstein, Noorwegen, Rusland, Servië en de Oekraïne.

RUCONEST® wordt in Noord-Amerika, Canada en Mexico gedistribueerd door Valeant Pharmaceuticals International, Inc. (NYSE: VRX/TSX: VRX), na de overname door Valeant van Salix Pharmaceuticals, Ltd.

RUCONEST® wordt in Argentinië, Colombia, Costa Rica, de Dominicaanse Republiek, Panama en Venezuela gedistribueerd door Cytobioteck.

RUCONEST® wordt in Zuid Korea gedistribueerd door HyupJin Corporation en in Israël door Megapharm.

Met RUCONEST® vond dit jaar een fase II gerandomiseerde, dubbel blind placebo-gecontroleerde studie plaats voor de preventieve behandeling van angio-oedeem aanvallen als gevolg van erfelijk angio-oedeem.

RUCONEST® wordt ook onderzocht in een fase II klinische studie voor de behandeling van acute aanvallen van angio-oedeem ten gevolge van erfelijk angio-oedeem bij kinderen van 2-13 jaar. Bovendien wordt de toepassing van het medicijn onderzocht voor de behandeling van andere ziektebeelden.

Pharmings technologieplatform omvat een uniek, in overeenstemming met GMP-maatstaven, gevalideerd proces voor de productie van pure recombinant humane eiwitten. Het heeft aangetoond industriële hoeveelheden van kwalitatief hoogwaardige recombinant humane eiwitten te kunnen produceren op een meer economische en minder immunogene wijze dan de gangbare op cell-line gebaseerde methoden.

Momenteel worden targets voor een enzymvervangingstherapie voor de ziekten van Pompe en Fabry geoptimaliseerd. Verder bevinden andere kandidaat-medicijnen zich in een vroege fase van ontwikkeling.

Pharming is een langdurig samenwerkingsverband aangegaan met de Shanghai Institute of Pharmaceutical Industry (“SIPI”), onderdeel van de Sinopharm Group (China), voor de gezamenlijke wereldwijde ontwikkeling van nieuwe medicijnen, te beginnen met een recombinant humane Factor VIII voor de behandeling van hemofilie A. De preklinische ontwikkeling en productie zal volgens wereldwijde standaarden bij SIPI plaatsvinden. De klinische ontwikkeling zal gemeenschappelijk plaatsvinden, waarbij iedere partner de kosten voor de respectievelijke geografische gebieden voor haar rekening zal nemen.

Pharming verklaart dat Nederland ‘Lidstaat van Herkomst’ is overeenkomstig het geamendeerde artikel 5:25a lid 2 van de Wet op het Financieel Toezicht

Bezoek voor meer informatie de website van Pharming: www.pharming.com

Forward-looking Statements

This press release of Pharming Group N.V. and its subsidiaries (“Pharming”, the “Company” or the “Group”) may contain forward-looking statements including without limitation those regarding Pharming’s financial projections, market expectations, developments, partnerships, plans, strategies and capital expenditures.

The Company cautions that such forward-looking statements may involve certain risks and uncertainties, and actual results may differ. Risks and uncertainties include without limitation the effect of competitive, political and economic factors, legal claims, the Company’s ability to protect intellectual property, fluctuations in exchange and interest rates, changes in taxation laws or rates, changes in legislation or accountancy practices and the Company’s ability to identify, develop and successfully commercialise new products, markets or technologies.

As a result, the Company’s actual performance, position and financial results and statements may differ materially from the plans, goals and expectations set forth in such forward-looking statements. The Company assumes no obligation to update any forward-looking statements or information, which should be taken as of their respective dates of issue, unless required by laws or regulations.

Contact

Pharming Group N.V.

Sijmen de Vries, CEO: T: +31 71 524 7400

Robin Wright, CFO : T: +31 71 524 7432

LifeSpring Life Sciences Communication, Amsterdam

Leon Melens :

T: +31 6 538 16 427

lmelens@lifespring.nl

FTI Consulting, Londen

Julia Phillips/ Victoria Foster Mitchell

T: +44 203 727 1136

 

 

print